Oscar Wendt tackar nej till landslaget

2:06 min

Vänsterbacken Oscar Wendt hoppar av landslagssamlingen nästa vecka och avslutar även landslagskarriären.

– Jag upplever att jag saknar den motivation som jag vet krävs för att vara en landslagsspelare, säger Wendt till förbundets hemsida.

Förbundskapten Janne Andersson säger att han beklagar Wendts beslut, men säger till svenskfotboll.se att en spelare måste vara motiverad.

– En spelare måste alltid känna att han till 100 procent vill och ska prestera när han kommer till en landslagssamling.

Radiosportens expert Richard Henriksson säger att nyheten inte kommer oväntat.

– Väldigt naturligt. Han är några år efter 30 och känner att han har Martin Olsson och Ludwig Augustinsson framför sig på sin position.

Totalt gjorde Oscar Wendt 28 landskamper i den blågula tröjan. Hans karriär kan sammanfattas under rubriken ”outnyttjad potential” enligt Richard Henriksson.

– Samma fåra som Rasmus Elm.

Oscar Wendt, 31 år, hade svårt att få speltid under Erik Hamrén och var inte med i EM-truppen i somras. Han spelade dock Sveriges senaste landskamp mot Ungern i november.

Han ersätts i truppen, som ska möta Vitryssland och Portugal, av Niklas Hult, Panathinaikos.

– Outnyttjad potential kommer att vara en del av historieskrivningen av Oscar Wendts tid i svenska landslaget, säger Richard Henriksson och fortsätter:

 – Vi har sett honom spela på väldigt, jag understryker väldigt, hög nivå i klubblaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista