Edsbyn jublar.
Foto: Pernilla Wahlman/TT

Ännu en bortaskalp ger Edsbyn femte avgörande semi

Rosendahl: "Från 90-10 till 55-45 i Sandvikens favör"
1:54 min

Det var bara minuter ifrån att Edsbyn fick tacka för sig, men två snabba mål och ett avgörande på övertid gör att säsongen lever vidare; nu väntar en femte avgörande semifinal mellan Sandviken och Edsbyn.

Sandviken dominerade matchen på Jernvallen och hade ledningen med 2-0. Då förändrade bröderna Edling matchbilden. Reduceringen satte Joel och kvitteringen satte Jonas. Matchen, inför dryga 3200 åskadare, gick till förlängning, men inte längre än så. För efter bara 36 sekunder så avgjorde Edsbyns Mattias Hammarström. 

– Ett hyfsat läge för Edsbyns Daniel Liw, men bollen hoppar. Hammarström fick då ett bra läge och lyckades till slut slå in bollen efter en passning från Liw, säger Radiosportens expert Göran Rosendahl. 

– Edsbyn var sämre, men efter första reduceringen så såg man att det tändes något i deras ögon, fortsätter Rosendahl.

Matchhjälten Mattias Hammarström beskrev själv målet för Radiosporten:

– Jag kom i andravåg och fick en bra passning. Då kunde jag hitta in mellan stolparna.

Av fyra spelade semifinaler har samtliga slutat med bortaseger. Det gör att den femte avgörande semifinalen spelas i Edsbyn, på söndag. Sandviken gäller fortfarande som favoriter, enligt Radiosportens expert Göran Rosendahl.

– Totalt sett var det 90-10 i Sandvikens favör att vinna matchserien, men nu är det inte mer än 55-45 att Sandviken ska ta det. De är favoriter fortfarande och de har spelmässigt varit bättre. Men det är slutspel, då behövs det mer.

Radiosporten sänder från den avgörande matchen på söndag.

– Vi ska sälja oss jäkligt dyrt, säger Mattias Hammarström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".