"Gäddan" knockad i första ronden

7:19 min

Tungviktsboxaren Adrian "Gäddan" Granat knockades i första ronden mot tysken Alexander Dimitrenko.

Det blev en kort match för Adrian "Gäddan" Granat i Malmö. Han gick i golvet i den första ronden efter först en vänsterkrok och sedan en höger från tysken Alexander Dimitrenko.

Med minuten kvar gick han ned för räkning. Dimitrenko kramades om av sitt team i ringen och det blev knäpptyst i hallen i Malmö.

Dimitrenko utropades därefter till segrade på knock out. Matchen varade 2 minuter och 7 sekunder.

Sven Fornlings möte med obesegrade Arijan Sherifi, Tyskland, om det så kallade Östersjöbältet i lätt tungvikt, slutade däremot med svensk seger.

– Min hänsynslöshet var min nyckel i dag. Jag går fram som ett ånglok, säger han till Viasat.

Sherifi tog den första ronden, men sedan tog Forling över. I den nionde ronden var han nära att knocka den Kosovofödde tysken, men fick nöja sig med en seger på poäng.

– Jag trodde matchen skulle ta slut där i nionde, men det är sådant som händer. Jag behövde bara en rond för att känna efter lite, sedan vann jag de övriga, sade Fornling.

Segern framför hemmapubliken i Malmö var hans tolfte på 13 matcher.

Dessförinnan hade trebarnspappan Daniel "Thunder" Hartvig vunnit mot ungraren Pal Olah - men han fick ta emot några rejäla otillåtna smällar.

– Han var ful, han skallade mig flera gånger. Hade varit bättre att köra rent, sade Hartvig i Viasats sändning.

– Jag vill fortsätta med boxningen och se hur långt man kommer. Har en match om en månad, om det går med ögat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista