VM-silver till Emma Dahlström

2:12 min

Emma Dahlström var utanför pallen men tog hem VM-silvret i slopestyle i sista åket.

Emma Dahlström var utanför pallen i VM-finalen i slopestyle. Men i sitt tredje och sista åk slog hon till – och knep silver i spanska Sierra Nevada.

– Jag har haft det tufft på den här banan. När jag väl lyckades i sista åket var jag väldigt glad. Jag var inte säker på om det skulle räcka till en andraplats. Jag är väldigt, väldigt glad över silvret, säger Dahlström till Radiosporten.

Dahlström, som var femma i kvalet, hade två misslyckade åk med sig till sitt sista försök i finalen. Men väl där fick hon till hoppen och kunde ta hem silvret bakom 15-åriga fransyskan Tess Ledeux.

– Det var första gången på sex år som jag får köra VM. Att kunna leverera en sådan här dag betyder väldigt mycket för mig och mitt självförtroende, säger Dahlström.

Svenskan fick 83,80 poäng för sitt tredje åk. Guldmedaljören Tess Ledeux samlade ihop 85,60 i sitt andra åk som blev segeråket. Bronset gick till brittiskan Isabel Atkin som i sitt sista åk fick 83,20.

På herrsidan var svenske Henrik Harlaut nära VM-medalj. Men med sina 87,80 poäng så missade svensken medalj med en placering, och slutade fyra. 

– Det var bra väder i dag – lite blåsigt än en gång. Men jag är nöjd över att ha klarat tävlingen frisk och hel. Det har varit svårare förhållanden helt klart. Det var isigt och blåste nästan orkan på träningsåken. Jag gjorde det bästa jag kunde och i dag räckte det tyvärr inte, säger Harlaut till Radiosporten.

Amerikanen McRae Williams tog hem guldet med sina 93,80 poäng som han slog till med i sista åket. Landsmannen Gus Kenworthy, som ledde inför Williams guldåk, tog silvret med sina 91,80 poäng. Bronset gick till britten James Woods på 90,40 poäng.

Finalens andre svensk, Jesper Tjäder, slutade tolva med 71,60 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista