Karlskoga till SHL-kval trots dramatisk upphämtning av AIK

1:03 min

AIK reducerade och kvitterade under slutminuten och tog matchen till förlängning. I den femte perioden avgjorde Karlskoga till 3-2.

– Jag är ingen jättevan målskytt. Jag tittade mest ner på pucken och sköt. Det känns som att vi förtjänade det den här kvällen. Det var rättvist, tycker jag. Vi pressade AIK ordentligt så det var såklart tufft med deras mål. Men vi samlade nytt mod för att trumma på igen, säger Karlskogas hjälte Carl Berglund till Radiosporten.

AIK var uträknade men reste sig på tio. Med 2-0-underläge och en minut kvar att spela såg Karlskoga ut att gå mot en säker seger och direktkvalmatchen till SHL mot Rögle.

Jonas Almtorp gav gästerna en gnutta hopp när pucken via målvaktens rygg trillade in med 37 sekunder kvar att spela. Mads Larsen är en ovan målskytt, men nu kom målet i rättan tid. Med endast sju sekunder kom kvitteringen efter ett skott studsade in i krysset.

– Grabbarna har kämpat mirakulöst länge nu. Vi har vänt många negativa trender till något positivt och det kändes som att det fanns en tro i laget. Vi gav aldrig upp, men det räckte inte hela vägen, säger AIK:s tränare Roger Melin till Radiosporten.

Den första perioden var jämn, men AIK hade två bra lägen att göra mål i början. Karlskoga kom in i matchen ju längre perioden led.

Den andra perioden präglades av en massa slarvfel och en mängd chanser skapades. Att det dröjde till periodens 18:e minut är en gåta. Det var Karlskogas skyttekung Victor Ejdsell som spräckte nollan.

När Simon Mattsson ökade på till 2-0 i början av den tredje akten kunde hemmalaget skönja matcherna mot Rögle i horisonten. Men avslutningen av perioden gick inte Karlskogas väg.

I den fjärde perioden böljade spelet fram och tillbaka, men skotten var inte alltid så välriktade. I slutet av perioden var Victor Ejdsell på väg att jubla när Gasper Kroselj sträckte ut benet och räddade med ytterkanten av benskyddet.

6,59 in i den femte perioden kom avgörandet. Carl Berglund sköt in 3-2 till Karlskoga och Nobelhallen exploderade i ett jubel. Nu väntar Rögle i en kamp om bäst av sju matcher för att nå SHL. Den första spelas på torsdag i Ängelholm. 

– Vi är inte färdiga med det här. Målet är att ta sig till SHL. Det är detta allting handlar om, säger Carl Berglund inför Karlskogas serie mot Rögle.

Lyssna på intervjuer i ljudklipp nedan!


Matchfakta

Match 3 i bäst av 3

Bik Karlskoga-AIK 3-2 e förl (0-0, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)

Andra perioden: 1-0 (17.13) Victor Ejdsell (Alexandre Lavoie, Henrik Larsson).

 Tredje perioden: 2-0 (3.18) Simon Mattsson (Carl Persson), 2-1 (19.23) Jonas Almtorp, 2-2 (19.53) Mads Larsen (Jonathan Andersson).

Femte perioden: 3-2 (6.59) Carl Berglund (Daniel Wessner, Simon Mattsson).

Skott: 38-44 (9-9, 8-15, 5-11, 7-7, 9-2).

Utv, Bik Karlskoga: 2x2. AIK: 3x2.

Domare: Patric Bjälkander, Göteborg.

Publik: 3 706.

Bik Karlskoga vidare med 2-1 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista