Kritiserade boxningsbasen Tommy Lindström ställer upp för omval

Ordföranden i boxningsförbundet, Tommy Lindström, har gjort en helomvändning. Trots den hårda kritiken som riktas mot honom ställer han upp för omval.

Det var i höstas som förtroendevalda kvinnor inom svensk boxning berättade för DN om hur de utsattes för sexism, machokultur och härskartekniker. Bland annat hade ordföranden Tommy Lindström skrivit ett nedsättande mejl till en 30-årig klubbordförande med orden ”hon stavar som en flicka”.

Avslöjandet fick stora reaktioner och flera styrelserepresentanter krävde Tommy Lindströms avgång. Förbundsbasen stod fast vid sina ord, men sa att han inte tänkte ställa upp för omval.

Men nu har han ändrat sig. I en intervju med DN säger Lindström att det har blivit stökigt inom svensk boxning på grund av att flera i styrelsen inte tagit sitt ansvar.

– Det är därför man nu tycker att jag ska fortsätta en sväng till, för att få stabilitet på det här, säger han.

Tommy Lindström är en av tre ordförandekandidater på Svenska boxningsförbundets årsmöte. Och han har valberedningens stöd, enligt DN.

En av dem som inte tycker att Tommy Lindström borde sitta kvar som ordförande är Västsveriges distriktsordförande Jean Altun.

– Vi är en gentlemannasport. I det ska man för det första respektera kvinnor. För det andra ska man stå för sitt ord. Han gör varken eller, säger han.

Årsmötet hålls i Stockholm på söndag och 35-50 klubbar väntas närvara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista