Linköping vann den viktiga kvartsfinalen mot Brynäs

1:46 min

Linköping knaprar in på Brynäs i kvartsfinalen.
– Viktigt att få det reducerat till 2-1, säger Ken André Olimb som satte det avgörande målet.

Det ekade tomma stolar när Linköping tog emot Brynäs i den tredje kvartsfinalen. Bortalaget hade tagit sig ett grepp om kvartsfinalen med en 2-0-ledning i matcher.

Och det var Brynäs som började bäst. De första fyra minuterna tillbringades främst i Linköpingszonen. Men den första perioden var annars en ganska jämn historia. 

Det blev mer fart i den andra då hemmalaget Linköping helt omarkerat kunde ta pucken och placera den via ribban in i mål. Ett mycket viktigt mål för hemmalaget.

Brynäs kom inte närmare en kvittering utan tvärtom – Linköping tog ett fastare grepp om matchen. 

Men bortalaget skulle dock få in ett mål. Brynäs fick numerärt spelöverläge och den här gången gjordes det inga misstag. Linus Ölund kvitterade till 1-1.

Men Linköping skulle avgöra. Norrmannen Ken André Olimb var framme med bara sex minuter kvar att spela av den tredje perioden och fick in en 2-1-ledning – vilket även blev slutresultatet. 

– Det studsade lite mer åt vårt håll i dag. Det var viktigt att få det reducerat till 2-1 i matcher, säger spelaren som avgjorde matchen Ken André Olimb. 

Den assisterande tränaren i Brynäs Tommy Sjödien var dock inte lika nöjd med resultatet. 

– Vi var lite naiva i andra perioden, men vi kommer ut bra i tredje och tar över spelet. Vi hade chans att avgöra matchen men vi får en utvisning och Linköping tog chansen och där avgörs matchen. 

Kvartsfinalen lever i allra högsta grad och det står nu 2-1 till gävlelaget med fyra matcher kvar att spela. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista