Emma Nordin redo för VM: ”Förväntar mig en tight match mot Tyskland”

6:04 min

Emma Nordin har väntat länge på att få spela ett hockey-VM. Förra året missade hon mästerskapet i Kanada på grund av skada men nu är hon tillbaka och redo att representera Damkronorna i VM.

– Det var ju ändå två år sen nu som jag fick vara med och spela i ett stort mästerskap så det känns fantastiskt kul, säger Emma Nordin till Radiosporten.

Det var i februari förra året, i den sista landslagsturneringen inför VM i USA, som Emma Nordin skadade korsbandet i en landskamp.

– Det är klart att det har varit väldigt mycket upp och ner men det känns skönt att jag har kommit så långt och sitter här nu idag, säger hon.

Vad är det framförallt som har varit upp och ner?

– Det är väl den mentala biten. Man lär sig väldigt mycket om sig själv. Och även när jag har kommit tillbaka och kan spela så har det ju fortfarande varit mentalt tufft och känna att man litar på kroppen och man har den där rädslan för om det skulle hända nånting hur många gånger till man orkar återhämta sig från en sån sak.

Luleåstjärnan utsågs till SDHL:s bästa forward ifjol och slutade trea i SDHL:s poängliga trots att hon gick sönder inför slutspelet. Och även om hon har kommit tillbaka och producerat den här säsongen är hon inte tillbaka på absoluta toppnivå riktigt än.

– Nej jag är absolut inte på den nivå jag var och jag var väl också beredd på det att den här säsongen skulle vara lite en återhämtningssäsong.

Hon räknar trots det med att kunna vara med och producera framåt under VM som inleds nu på fredag. Damkronorna ställs mot Tyskland i premiären.

– Ett lag som har utvecklats väldigt mycket jämfört med när jag senast spelade då innan skadan. Då förlitade de sig på motståndarens misstag men nu tycker jag de har utvecklat och försöker spela ett mer eget spel. Jag förväntar mig en tight match så vi får försöka hålla misstagen nere.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista