Guide inför allsvenskan: Kalmar

2:17 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson svarar här på fem frågor om Kalmar inför allsvenska fotbollspremiären.

En stark höstsäsong tog Kalmar upp till en slutlig sjätteplats i tabellen ifjol. I laget finns många Kalmar-profiler. Sedan tidigare brödrartrion Elm och nu även återvändaren Melker Hallberg som är tillbaka i Kalmar efter ett par tunga säsonger.

Kan Hallberg få en nystart på karriären i denna omgivning?

– Det tror jag. Det finns så mycket potential hos Hallberg att man oavsett om man hejar på Kalmar eller inte hoppas att han ska få ut det. Bättre omgivning en så här går nog inte att finna.

Vilken är lagets styrka respektive svaghet?

– Titta på den mittfältsuppsättningen, bland de starkaste i serien. Bygger på en väldigt fin höst. Jag är dock inte helt säker på att varken backlinje eller målvakt är bra nog för den absoluta toppen.

Vem är lagets viktigaste spelare?

– Jag ska inte säga Rasmus Elm här, för han är ju bäst, utan nämner Ismael istället för det är han som får kliva fram när Elm tappar form.

Vilken spelare kan få sitt genombrott den här säsongen?

– Filip Sachpekidis har spelat tidigare men kan nog bli ännu bättre i år med en väldigt fin omgivning där han inte drar det stora lasset utan ska bli en krydda.

Var hamnar Kalmar i tabellen, om du får tippa på toppen, mitten och botten?

– Jag har Kalmar i mitten, men är spänd på att se om de kan nå högre än så.


Premiärmatch: 3 april 19:00 
Kalmar - Elfsborg

ÖVERGÅNGAR

In: Melker Hallberg, mf (Ascoli)

Ut: Jonathan Ring, mf (Genclerbirligi), Henri Anier, anf (Inverness), Johan Ramhorn, b (Åtvidaberg, lån), Sebastian Starke Hedlund, b (Varberg, lån), Lumala Abdu, mf (Varberg, lån)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista