Guide inför allsvenskan: Östersund

2:56 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson svarar här på fem frågor om Östersund inför allsvenska fotbollspremiären.

Östersund charmade under sin debutsäsong i allsvenskan med fint spel och till slut en åttonde plats. Nu har Alex Dyer lämnat, men flera intressanta nyförvärv har plockats in. Laget har sett riktigt bra ut på försäsongen och gått till final i Svenska cupen.

Är Östersund redo nu att utmana i absoluta toppen av allsvenskan?

– Man ska sätta det i perspektiv. Det är otroligt bra att bli åtta i klubbens allra första år i allsvenskan. Att sen nästa år ta ytterligare kliv och bli topplag, det vore remarkabelt. Det ska inte gå. Men det går inte att bortse från vad Östersund har gjort och hur de ser ut. Tittar man på alla kalla fakta ska Östersund vara redo att bli ett topplag i år.

Vilken är lagets styrka respektive svaghet?

– En alldeles förträfflig tränare som lagt en mycket bra grund. När Östersund får till det kan inget lag i allsvenskan, inte ens MFF, riktigt matcha det.

– Målvaktssidan kan inte alls konkurrera med övriga lag på övre halvan. Nu när man är hajpade, finns en risk för att man slår i väggen och inte kan hantera eventuella motgångar?

Vem är lagets viktigaste spelare?

– Johan Bertilsson blir ett viktigt nyförvärv. Extra viktigt om man bibehåller formen som målskytt.

Vilken spelare kan få sitt genombrott den här säsongen?

– Saman Ghoddos är redan etablerad. Men: kan mycket väl toppa skytteligan i sommar. Risk att han sen försvinner utomlands.

Var hamnar Östersund i tabellen, om du får tippa på toppen, mitten och botten?

– Potential finns att nå toppen av tabellen, och jag tror på ÖFK.


Premiärmatch: 1 april 16:00 
Halmstad - Östersund

ÖVERGÅNGAR

In: Tom Pettersson, b (IFK Göteborg), Johan Bertilsson, mf (Gefle), Darijan Bojanic, mf (Helsingborg), Ludvig Fritzson, mf (Degerfors), Andreas Andersson, mv (Gefle)

Ut: Walid Atta, b (oklart), Alex Dyer, mf (Elfsborg), Andrew Stadler, anf (oklart), Stefan Karlsson, b (Jönköpings Södra)

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista