Dubbla svenska big air-segrar

Det blev dubbel svensk lycka i norska Myrkdalen i kväll. Både Emma Dahlström och Henrik Harlaut säkrade totalsegern i världscupen i big air.

Henrik Harlaut har imponerat stort den här säsongen med flera vinster och pallplatser i världscupen. I kväll var han visserligen långt från pallen men hans sjätte plats räckte ändå för att säkra totalsegern i big air.

– Jag hade inte domarna med mig riktigt i dag trots att åkningen stämde tyckte jag och det var lite trist. Jag har ju haft en fantastisk säsong så det känns ju ändå otroligt bra att få ta hem den totala världscupen i år för det har varit en av mina målsättningar sen jag vann den första tävlingen i Chile i höstas, säger Harlaut till förbundets hemsida.

Fyra norrmän toppade tävlingen, Christian Nummedal segrade före Birk Ruud, Ferdinand Dahl och Öystein Bråten.

På damsidan vann Emma Dahlström med 171,20 poäng och tog i och med det hem den totala världscupen.

– Det känns så jäkla gött just nu. Vi har kämpat hela dagen med snöfall och svårigheter med farten och det har varit lite knepigt med att få allt att stämma, säger Dahlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista