Säsongen lever för segrande Växjö

2:44 min

Kvartsfinalspelet lever för Växjö. En stark andra period gav 2–0 mot Malmö och reducering till 2–3 i matcher.

– Det gäller att vara så bra man kan vara nu, säger Växjös Emil Pettersson till Radiosporten.

Med fyra minuter kvar av den andra perioden gjorde Tuomas Kiiskinen 2–0 för Växjö. I en rörig situation framför mål högg finländaren på en retur och pucken passerade nätt och jämnt mållinjen.

Men efter videogranskning godkände domaren målet som blev matchens sista i Växjös 2–0-seger. 

– Jag hade ganska bra läge själv och drog i väg ett skott i stolpen, sedan drar Kiiskinen in returen, säger Emil Pettersson till Radiosporten.

Den andra perioden innehöll det mesta. Bara efter dryga minuten kunde Växjö ta ledningen och spräcka dödläget i matchen genom Emil Petterson som fick fram klubban och styrde in Olli Palolas kanonskott från slottet.

– Vi tappar i disciplinen, vi borde vara mer kyliga där. Sedan skapar vi för lite och har för korta anfall, säger Malmös tränare Peter Andersson.

Segern med 2–0 betyder att Växjö reducerar till 2–3 i matcher. På måndag krävs seger i den sjätte kvartsfinalmatchen för att säsongen inte ska ta slut för Växjö.

– Vi har satt oss i ett läge där vi måste vinna nästa match också. Nu måste man kunna hålla huvudet kallt och ta ansvar där ute. Det gäller att vara så bra man kan vara nu, säger Pettersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista