Karl-Erik Nilsson
Förbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Miljonförlust för Svenska fotbollförbundet

Fjolåret innebar en ny miljonförlust för Svenska fotbollförbundet, som redovisade resultatet för 2016 - minus nio miljoner kronor - i samband med lördagens årsmöte.

De främsta anledningarna till minusresultatet är att sommarens EM-slutspel gav ett blygsamt överskott (13 miljoner kronor), att höstens VM-kvalmatcher, de första utan Zlatan Ibrahimovic, innebar en sämre publiktillströmning än förväntat, samt att förbundet fortsätter att förlora mångmiljonbelopp i och med delägandet i Friends Arena i Solna, skriver Fotbollskanalen.se.

Under förra året fick förbundet betala 20 miljoner kronor för att täcka Friends Arenas förlust. Under årsmötet meddelades även att Europa League-finalen som spelas på Friends Arena i maj, blir en förlustaffär. Förbundet har reserverat drygt fyra miljoner kronor för att täcka detta underskott.

På lördagens möte valdes också Karl-Erik Nilsson om som ordförande för en ny mandatperiod på två år.

Dessutom presenterades en ny detalj på landslagens matchtröjor. Från och med nu är det tidigare emblemet med "SvFF" ersatt av "Sverige" vilket står för kampanjen "Vi är Sverige".

– Från och med i dag (lördag) kommer våra landslag att spela med det här emblemet på bröstet. När du står där på planen är det Sverige du representerar, inte SvFF. Vi är nationalsporten i Sverige, säger generalsekreterare Håkan Sjöstrand enligt Aftonbladet.

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".