Alexander Majorov inleder VM i morgon.
Alexander Majorov inleder VM i morgon. Foto: MARCUS ERICSSON / TT

Majorovs domarattack får inget stöd

Anna Hörnqvist, sportchefen: "Det är inga problem"
2:14 min

Den svenska VM-åkaren Alexander Majorovs attack mot konståkningens domare får inte stöd av landslagsledningen.

Det var i Radiosporten i går som Alexander Majorov menade att domarna är korrupta – en attack som inte stöttas av den svenska sportchefen på plats här under VM.

Alexander Majorov sa att han redan på förhand vet att han inte kommer att nå en topplacering här i Helsingfors.

– Det går inte som svensk och det måste man vara realistisk med att säga. Det går inte. Hur positivt tänkande du än är. Det går inte. Det är korruption. Det går inte att förbättra inom denna sport.

Men det svenska konståkningsförbundets sportchef Anna Hörnqvist håller inte med om att konståkningsdomarna är korrupta och att det bara är dom stora nationernas stjärnor som kan slåss om topplaceringarna.

– Som det ser ut nu är det många killar från Japan, USA och Spanien som hoppar många kvadruplar i sina program och gör man det får man bra poäng. Har man en hög teknisk nivå kan vem som helst ta vilka placeringar som helst. Det är inget snack, det är inga problem, säger Anna Hörnqvist.

I morgon är det dags för Alexander Majorov att åka inför domarna i ett VM igen.

Relaterat

Mer om Konståkning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".