Sara Grahn har spelat över 200 landskamper för Sverige.
Sara Grahn har spelat över 200 landskamper för Sverige. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

”Man kan aldrig vara säker på sin plats”

Sara Grahn: "Kul att ha en sporre bakom sig"
3:24 min

Brynäsmålvakten Sara Grahn har under de senaste åren varit ohotad etta i det svenska landslaget. Men i årets VM-turnering utmanas hon av Djurgårdens mästarmålvakt Lovisa Berndtsson, som nyligen blev utsedd till årets målvakt i SDHL.

– Jag tycker bara det är kul. Vi försöker hjälpa varandra och det är lite kul att ha en sporre bakom sig så får man lite press på sig också, säger Sara Grahn till Radiosporten.

Lovisa Berndtssons målvaktsspel ledde Djurgården hela vägen till ett Sm-guld. Och mästarmålvakten har imponerat på sin landslagskonkurrent.

– Har man bäst flesta nollor i ett slutspel då har man spelat riktigt bra och det är jättekul. Hon spelar med ett väldigt stort lugn och litar på den spelstil som hon har, säger Sara Grahn.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

– Jag spelar väldigt mycket på kraft i målet och är aggressiv. Jag är positionssäker och vill ha puckarna mitt på kroppen och har en bra blick för spelet.

Förbundskaptenen Leif Boork har inför VM tydligt uttalat att det är Sara Grahn som är förstamålvakt i Damkronorna och 28-åringen har spelat över 200 landskamper för Sverige.

– Man ska aldrig vara säker på en plats. Utan jag lär kämpa för att ta den och visa att jag ska ha den också, jag kan inte tro att jag är etta utan det gäller att spela bra och hjälpa laget att vinna för att visa att jag ska ha förstaspaden.

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".