Hedvig Lindahl.
Svenska målvakten Hedvig Lindahl stannar i Londonklubben. Foto: Adam Ihse/TT

Hedvig Lindahl förlänger med Chelsea

När Radiosporten träffade Hedvig Lindahl tidigare i år var hon osäker till en fortsättning i Chelsea. Men nu står det klart att målvakten blir kvar i Londonklubben till maj 2019.

Vid årsskiftet skulle Hedvig Lindahls kontrakt med Chelsea löpt ut men efter att i dag ha skrivit på för två nya år med klubben blir hon kvar i London till maj 2019.

Radiosporten träffade den svenska målvakten tidigare i år och då berättade hon att ekonomin var en viktig pusselbit för en förlängning.

– Damfotbollen kräver mer och mer för att man ska kunna leverera varje match och då behöver man bättre förutsättningar. Den internationella konkurrensen är så pass på uppåtgående att det gäller att hänga med, sa Lindahl då.

I fjol tog det stopp redan i 16-delsfinal i Champions League efter förlust mot den tyska giganten Wolfsburg men sedan dess har klubben satsat rejält och bland annat värvat etablerade Ramona Bachman.

– Chelsea vill verkligen bli Europas bästa klubblag, och när klubben verkligen bestämmer sig har man musklerna att också göra det. Det känns som att vi har tagit ett steg och nästa gång vi möter Wolfsburg kan vi vinna den gången.

Relaterat

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".