Peder Fredricson på hästen All In.
Peder Fredricson på hästen All In. Foto: Pontus Lundahl/TT

OS-silverhästen All In tillbaka på tävlingsbanan

Peder Fredricson: ”Han hoppade väldigt bra”
0:50 min

Peder Fredricsons stjärnhäst All In är tillbaka på tävlingsbanan. Ekipaget stod för en felfri runda i en tävling i Italien.

Peder Fredricson och All In ställde upp i en 130-hoppning i italienska Arezzo och var felfria genom tävlingen. Ekipaget slutade på en tiondeplats bland 77 startande enligt ridsportförbundet.

– Det gick bra, han kändes bra och hoppade som vanligt med bra bjudning och var fokuserad, säger Peder Fredricson.

Fredagens tävling var den första för All In sedan OS i Rio de Janeiro. I oktober tvingades stjärnhästen till operation för bukproblem.

– Det är en bra bit kvar tills han är tillbaka i den formen han var på OS förra året. Det kommer säkert ta några månader innan han är tillbaka i full styrka och kondition, säger Fredricson, som fick ta emot Radiosportens Jerringpris i början av året för insatsen i Rio.

All In kommer att göra tre starter till i Italien, sedan väntar vila i ett par veckor innan OS-hästen ska tävla i en nationshoppning i Belgien.

– Han kommer bara att gå de lite lägre klasserna där, så han får några tävlingar på sig att bara hoppa lågt och komma igång, säger Fredricson.

Årets stora mål för ekipaget är EM i Göteborg 21-26 augusti.

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".