Gustav Engvall
Gustav Engvall. Foto: Skärmdump från Djurgårdens hemsida

Gustav Engvall klar för Djurgården

Anfallaren Gustav Engvall är klar för Djurgården. Han ansluter på lån och kan eventuellt vara med redan i premiären mot Sirius på måndag.

Turerna har varit många för Gustav Engvall. För två veckor sedan var han så gott som klar för en utlåning till Djurgården, men då bestämde sig Bristol City för att kalla tillbaka 20-åringen.

Men på fredagskvällen, bara timmar innan transferfönstret stänger, presenterade Djurgården sin nya anfallare.

– Jag är oerhört glad över att det nu är klart och ser verkligen fram emot att få spela för Djurgården, säger Gustav Engvall till klubbens hemsida.

Sportchef Bosse Andersson berättar att låneavtalet med Bristol City sträcker sig till 16 juli.

– Sedan kommer vi att ha en dialog med Bristol om huruvida det blir aktuellt med fortsatt spel efter det. Gustav får tröja nummer 17, ansluter till laget på Tele2 Arena i morgon och kommer i bästa fall att vara spelklar till måndagens premiär, säger han.

Samtidigt meddelar Djurgården att Daniel Berntsen lämnar klubben. Yttermittfältaren går till Vålerenga i den norska ligan.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".