Henrik von Eckermann och Mary Lou
Henrik von Eckermann och Mary Lou Foto: Nati Harnik/AP/TT

Henrik von Eckermann: ”Ser ut att bli ett ordentligt test”

Henrik von Eckermann och hästen Mary Lou fick en drömstart i världscupfinalen i hoppning. Nu laddar ekipaget för rond två i Omaha, USA.

Henrik von Eckermann och Mary Lou är det enda svenska ekipaget i världscupfinalen i Omaha. I den inledande tidshoppningen natten mot fredag gick ekipaget ut näst sist i startfältet – och blev näst först.

– Det var en bra början på helgen, nästan så bra det kunde bli, det bådar gott inför blivande tävlingar, säger von Eckermann till Radiosporten.

Natten mot lördag svensk tid är det dags för den andra finalhoppningen, då med högre hinder (160 centimeter) med grundomgång och omhoppning.

– Vad jag har sett från banskissen så ser det ut att bli ett ordentligt test, banan är väldigt lång och krävande för hästarna, säger von Eckermann.

Men Henrik von Eckermann har stort förtroende för hästen Mary Lou, trots att det 10-åriga stoet gjorde världscupdebut så sent som i oktober förra året.

– Hon har inte så mycket rutin, men det är en häst med otrolig kvalitet och mycket kraft. På de tävlingar som jag har ridit hittills så har hon nästan blivit bättre och bättre ju mer hon har gått, säger han.

Vinnare av världscupfinalen är det ekipage som har minst antal fel totalt efter söndagens avslutande finalomgång.

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".