Jonas Jerebko på Twitter.
Jonas Jerebko på Twitter. Foto: Twitter.

Jerebko visar stöd efter tragiska olyckan

Svenske basketproffset i NBA, Jonas Jerebko, visar stöd för de drabbade i bussolyckan i Härjedalen i söndags. Passagerarna var på resa från Jerebkos hemkommun.

Efter den tragiska bussolyckan i Härjedalen där tre barn avled visar nu svenske NBA-proffset Jonas Jerebko sitt stöd för de drabbade.

”Önskar man var hemma och kunde hjälpa pa något sätt. Får allt annat att inte kännas lika viktigt. Ta hand om era nära och kära”, skriver Jerebko bland annat på sin Twitter.

30-årige Jerebko är ursprungligen från Kinna i Marks kommun. Bland de 59 personerna på dubbeldäckaren, som var på väg till Klövsjö skidområde, fanns bland annat flera barn från en åttondeklass i Ängskolan – som ligger i Jerebkos hemkommun Mark.

Dubbeldäckaren ska ha gått ur kurs och vält på grund av besvärliga tjälskott i vägbanan. Förutom de tre omkomna så skadades 23 personer efter olyckan, och fördes till olika sjukhus.

Flera timmar efter Jerebkos första inlägg efter olyckan så skrev svensken igen:

”Svårt att tänka på basket efter vad som hände där hemma. Mina tankar är fortsatt med alla de drabbade i olyckan ❤ #markskommun”, skriver Jerebko.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".