Nick Skelton på Big Star
Nick Skelton på Big Star Foto: Jae C. Hong/AP/TT

OS-guldmedaljören lägger av

Han vann OS-guld före Peder Fredricson i Rio de Janeiro. Nu meddelar britten Nick Skelton att han lägger ner karriären.

Avskedstävlingen blir i maj på hemmaplan, rapporterar BBC. Då ställer Nick Skelton upp i Royal Windsor Horse Show med OS-hästen Big Star.

– Det är ett väldigt svårt beslut, men jag blir inte yngre och jag vill att vi båda två ska sluta på topp, säger 59-åringen till BBC.

När Skelton vann OS förra året blev han Storbritanniens näst äldsta OS-guldmedaljör någonsin. Skelton har tävlat för det brittiska landslaget i över 30 år och har flera mästerskapsmedaljer på meritlistan, bland annat tre EM-guld och fyra VM-brons.

2000 föll Skelton av hästen och landade så olyckligt att han bröt nacken. Många trodde att karriären var över, men hoppryttaren återhämtade sig och var tillbaka på tävlingsbanan två år senare. 

Men nu närmar sig sagan sitt slut.

– Jag vill tacka alla vänner och fans för ert stöd, jag vill också tacka alla hästar som jag har fått rida. Ni har gett mig möjligheter som jag bara kunnat drömma om, säger Nick Skelton.

Mer om Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".