Irländska målvakten Emma Byrne är en av spelarna som vill se bättre villkor.
Irländska målvakten Emma Byrne är en av spelarna som vill se bättre villkor. Foto: Drago Prvulovic/TT

Irlands landslag bojkottar träning

Irlands damlandslag fortsätter kampen för bättre villkor. Nu bojkottar laget onsdagens träning.

För ett par veckor sedan hotade USA:s hockeydamer att bojkotta hemma-VM på grund av för dåliga villkor. Nu gör Irlands fotbollsdamer samma sak.

Landslagsspelarna tänker inte ställa upp i en träningslandskamp mot Slovakien i början av nästa vecka, om inte det irländska fotbollförbundet går med på bättre villkor.

På en uppmärksammad presskonferens i tisdags berättade spelarna bland annat att de tvingats byta om till sina resekläder på offentliga toaletter inför avresa till internationella matcher.

Vid lunchtid i dag kom besked att spelarna bojkottar dagens träning. Men en ljusning i konflikten kan komma i kväll när förbundet, landslagsspelarna och spelarfacket ska träffas tillsammans med en medlare.

– Vid ett lagmöte har spelarna bestämt att de tyvärr inte kommer ställa upp på träningen i dag. Det har inte varit ett lätt beslut för spelarna, säger spelarfackets representant Ollie Cahill i ett pressmeddelande.

Han berättar också att spelarna fått ett stort stöd från omvärlden.

– Spelarna har fått hälsningar från hela världen och det har varit väldigt uppskattat, säger Ollie Cahill.

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".