Niklas Edin.
Niklas Edin. Foto: Jonathan Hayward

Sverige direkt till semifinal i curling-VM

Lag Edin vann den avslutande grundseriematchen i VM mot Nederländerna med 8-2 . Därmed väntar Kanada i semifinal för svenskarna.

– Vi började den här VM-veckan bra och nu går vi in i slutspelet med en härlig känsla. Vi har vissa saker att arbeta med och Kanada blir såklart tuffa att möta, men vi har en nivå till att plocka fram. Om vi spelar som vi gjorde under första delen när vi möttes i grundserien och inte rör till det, då kan det gå vägen, säger Niklas Edin i ett pressmeddelande.

Lag Edin föll visserligen mot USA med 3–7 men avslutade grundserien med seger mot Nederländerna med 8–2. Nederländerna, som blev näst sist i grundserien, var aldrig nära att pressa svenskarna och gav upp efter åtta omgångar. 

Niklas Edins lag vann nio av elva matcher och slutade tvåa efter obesegrade Kanada. De två bästa lagen möts i semifinal. Segraren går direkt till final medan förloraren får en ny semifinalchans mot segraren i kvartsfinalen, Schweiz eller USA.

I och med att grundserien är färdigspelad står det också klart vilka länder som tar de åtta direktplatserna till OS 2018. Förutom Sverige blir det Kanada, Japan, Norge, Schweiz, USA, Storbritannien och värdnationen Japan.

I det svenska laget spelar förutom Edin även Oskar Eriksson, Rasmus Wranå och Christoffer Sundgren.

Mer om Curling

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".