Dortmunds spelarbuss har utsatts för explosioner.
Dortmunds spelarbuss. Foto: Martin Meissner/AP/TT

Explosion nära Dortmunds spelarbuss

Sveriges Radios korrespondent: ”Minst två rutor krossades”
1:35 min

Dortmunds spelarbuss utsattes för flera explosioner inför tyska storlagets Champions League-match mot Monaco. Mittbacken Marc Bartra fick föras till sjukhus.

Tre explosioner inträffade närheten av Dortmunds spelarbuss inför matchen på Signal Iduna Park.

Det var strax efter att spelarbussen börjat rulla från hotellet i stadsdelen Höchsten mot arenan som den plötsligt stoppades av explosioner.

– Bussen svängde upp på huvudleden, då kom en stor smäll - en riktig explosion, säger målvakten Roman Bürki till tidningen Blick.

Den spanske försvararen Marc Bartra fick glassplitter i armen och fick föras till sjukhus. Roman Bürki satt bredvid Bartra i bussen.

– Efter smällen duckade alla i bussen. De som kunde slängde sig ner på golvet. Vi visste inte om det skulle smälla mer, säger han till Blick.

Sveriges Radios korrespondent i Tyskland, Daniela Marquardt rapporterade på tisdagskvällen att det ännu är oklart vad som orsakat explosionerna.

– Bussen befann sig ungefär en mil från stadion och fortfarande saknas det mycket information om vad som kan tänkas ligga bakom explosionerna, säger hon till Ekot.

"Efter de första undersökningarna bedömer vi att det rör sig om en attack med kraftiga sprängmedel", skriver polisen i ett pressmeddelande.

Under kvällen uppgav en åklagare att ett brev har hittats i närheten av den plats där flera explosioner inträffade, precis intill fotbollslaget Borussia Dortmunds spelarbuss.

Champions League-matchen mellan Dortmund och Monaco skjuts upp till onsdag kväll med avspark 18.45.

Mer om Champions league

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".