Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio

Lugi slog ut Kristianstad med 3-0

Elinore Johansson, Lugi: ”Individuella skickligheten tar vi oss långt på”
2:37 min

Lugi är klart för semifinal i damernas slutspel. 26-23 hemma mot Kristianstad innebar tredje raka segern.

Lugi rivstartade matchen och ledde tidigt med flera mål. Kristianstad segade sig visserligen ikapp till 5-5, men då kom nästa Lugi-ryck fram till 9-5. Efter det kom aldrig bortalaget närmare än två måls underläge och det blev till sist en säker seger för Lugi.

– Vi får dippar ibland i matcherna. Det måste vi få bort i semifinalerna, säger Lugis femmålsskytt Elinore Johansson efter segern.

För Kristianstad är nu säsongen över.

– Jag tycker inte vi var nära, men vi krigar oerhört bra och gör det som vi sagt, säger Kristianstads tränare Lennart Ebbinge.

Ebbinge hyllade motståndarlaget efter de tre raka förlusterna.

– Lugi är fruktansvärt duktiga, speciellt i försvaret. Det är oerhört svårt att göra mål på dem. Anna Lagerquist är ju som två och är jätteduktig där bak. Men jag tycker ändå de står upp bra. Vi gör 23 mål på Lugi. Det är inte alla som gör det.

Lugi blev nu första lag att avancera från den första slutspelsrundan. I morgon kan de få sällskap av Sävehof, Skuru och Höör. Samtliga leder med 2-0 i matcher och kan avgöra på hemmaplan. I så fall får Sävehof mellan att möta Skuru eller Höör.

– Det hade absolut varit kul med ett skånederby, men jag har inget emot att åka till Stockholm heller, säger Elinore Johansson.


Lugi-Kristianstad 26-23((12-9))

Lugi: Hanna Blomstrand 5, Ebba Engdahl 5, Elinore Johansson 5, Melissa Petrén 4, Beatrice Nilsson 3, Jenny Carlson 3, Hanna Ringdahl.
Kristianstad: Asli Iskit 10, Martina Crhova 4, Mikaela Johansson 3, Caroline Månsson 3, Linnea Jönsson 2, Sarah Carlström.

Publik: 812.

Lugi vidare med 3-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".