Jack Majgaard Jensen
Jack Majgaard Jensen är kritisk till Pia Sundhage, Foto: Sören Andersson/TT

Rosengårds tränare rasar mot Pia Sundhage

FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen är kritisk till att förbundskapten Pia Sundhage använde Lotta Schelin för mycket under Algarve Cup. Ännu är anfallaren inte redo att starta i allsvenskan.

– Sundhage har aldrig lyssnat särskilt mycket på klubbarna, säger Majgaard Jensen till Sydsvenskan.

Lotta Schelin är fortfarande sliten efter hårt matchande i landslaget och startar återigen på bänken när Rosengård möter Djurgården i allsvenskan ikväll.

En match som Radiosporten sänder i P4 från kl 19.00

Jack Majgaard Jensen är kritisk till att Schelin startade fyra matcher på åtta dagar under Algarve Cup.

– Allt startade med hur hon matchades då och därefter började problematiken för henne. Sedan tycker jag att det var respektlöst mot klubben också, när förbundskaptenen visste att Rosengård hade sin viktigaste match (kvartsfinal i Champions League) alldeles efter turneringen, säger han.

Lotta Schelin har haft krampkänningar i sitt lår och satt på bänken i allsvenska premiären. Hon kommer troligtvis inleda på bänken även i kvällens match.

Pia Sundhage tar dock inte till sig av kritiken. Hon menar att Lotta Schelin var redo att starta samtliga fyra matcher under Algarve Cup.

– Han får gärna ringa mig. Vi pratade med deras sportchef Therese Sjögran och vårt medicinska team hade kontakt med deras. Det blev en medicinsk fråga och de som kan sina saker om bakre lårmuskler sa ja, säger Pia Sundhage till Aftonbladet.

Mer om Damallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".