Blåvitt-fansen med banderoll under matchen mot AFC.
Blåvitt-fansen med banderoll under matchen mot AFC. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

IFK Göteborg tar avstånd från banderollerna

IFK Göteborg tar avstånd från de banderoller och hån som AFC-spelarna och fansen fick utstå under måndagens allsvenska match.

”Det är givetvis så att vi kraftigt tar avstånd från delar av det som ropades under matchen”, säger klubbdirektör/sportchef Mats Gren till klubbens webbplats.

Klubben skriver att det från läktarplats förekom ”ordval som föreningen aldrig kommer att stå bakom och som är långt bort från de värderingar vi står för”.

Banderoller, som ”Byter stad varannan dag – ingen vill veta av ert skitlag”, antydde att AFC är ett köpelag som inte borde spela i allsvenskan.

– Ge oss mer. Kasta skit. Det är bara bättre för oss. Det triggar oss väldigt mycket, sade AFC:s Omar Eddahri till Radiosporten.

Efter matchen blev AFC-supportrar attackerade och en bil fick bucklor. Idag berättade AFC-målvakten Tim Erlandsson att han betalar skadorna på bilen.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".