Charlotte Kalla
Foto: Anders Wiklund/TT

Kalla fortsätter med eget upplägg

Sares om Kalla: "Hade hoppats att hon skulle komma tillbaka"
1:16 min

Charlotte Kalla väljer att stå utanför landslaget även nästa försäsong. Det betyder att den svenska skidstjärnan fortsätter att träna på egen hand.

– Jag har bestämt mig för att stå utanför landslaget den kommande träningssäsongen till förmån för att utveckla samarbetet med gänget som fanns runt mig förra träningssäsongen, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Förra säsongens egna upplägg resulterade i tre medaljer på VM, två silver och ett brons. Det stora målet för kommande säsong är OS i Sydkorea.

– Efter en framgångsrik säsong är det spännande att ta sats mot den träning jag behöver inför OS i Sydkorea. Jag känner mig väldigt motiverad.

– Just nu är jag mitt uppe i ledigheten och njuter av att vara ledig. Nästa fredag drar säsongens första läger igång med vårskidåkning i Saxnäs, säger Kalla.

Landslaget skriver i ett pressmeddelande att de gärna hade sett Charlotte tillbaka i landslaget men att de respekterar hennes beslut.

– Vi från Svenska Skidförbundet kommer att göra vad vi kan för att stötta henne i den egna satsningen. Det viktigaste är att Charlotte känner sig trygg och kommer i god form, för alla vill vi ju se svenska framgångar i skidspåren kommande säsong med OS i Pyeongchang som den stora höjdpunkten, säger längdchef Johan Sares.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".