Östersunds Andreas Andersson och Blåvitts Henrik Björdal.
Östersunds Andreas Andersson och Blåvitts Henrik Björdal. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Straff räddade Blåvitt på stopptid

Östersunds målvakt Andreas Andersson: ”Känns hemskt”
2:14 min

IFK Göteborg fick med sig en poäng borta mot Östersund efter att Emil Salomonsson på straff kvitterat i den 93:e minuten.

Östersund gick mot hemmaseger mot IFK Göteborg efter engelsmannen Curtis Edwards kalasträff i den 62:a minuten. 

Men Blåvitt fick med sig en sen poäng efter att man tilldömts straff på tilläggstid. Emil Salomonsson klev fram och satte 1-1-målet.

– Vi gav aldrig upp och försökte att jobba på. Och det gav utdelning, säger poängräddaren till Radiosporten.

– Det känns hemskt. När man har 1-0 så länge... Vi krigar och kämpar och försöker göra allt för att hålla dem borta, så blir det jag som kommer lite snett i en situation. Så får de kvittera och vi tappar två poäng, säger Östersunds Andreas Andersson till Radiosporten.

För hemmamålvakten Andreas Andersson blev det en debut med blandade känslor. Han gjorde sin första allsvenska match för Östersund sedan han kom från Gefle inför året och kunde knappast ha fått en bättre start.

Frågan är om hans ingripande på handbollsmanér, när Tobias Hysén hade öppet mål, kommer att ses som årets räddning när allsvenskan summeras i höst.

Efter en snabb sidledsförflyttning räddade han Hyséns direktskott med först benet och sedan handen, innan bollen hann passera mållinjen. 

Men han gick från hjälte till syndabock när han på tilläggstid kom ut fel och onödigt rev ner bortalagets Henrik Björdal. Emil Salomonsson gjorde inget misstag från straffpunkten och ordnade en poäng för bortalaget.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".