Kvarnsvedens Tabitha Chawinga, till vänster, och Lova Lundin.
Kvarnsvedens Tabitha Chawinga, till vänster, och Lova Lundin. Foto: Emil Langvad/TT

Kvarnsveden räddade poäng på tilläggstid

REFERAT: Kvarnsveden kvitterar på tilläggstid
0:36 min

Göteborg var på väg mot andra raka segern i årets allsvenska. Men då kvitterade Kvarnsveden på tilläggstid och fick med sig 3–3.

– Inte många som trodde på det förutom vi själva, säger Julia Roddar.

I den 91:a minuten räddade Lara Ivanusa en poäng till Kvarnsveden när hon slog in 3–3 hemma mot Göteborg. På hörna lyckades slovenskan, via Göteborgsfötter, fixa kvitteringen.

–  Inte många som trodde på det förutom vi själva. Vi sa i halvtid att vi ville gå ut och vända i dag och det var mycket hjärta i dag. Otroligt skönt att få med sig en poäng, säger Kvarnsvedens Julia Roddar till Radiosporten. 

Dessförinnan hade den andra halvleken bjudit på tre mål inom loppet av fem minuter. Först reducerade Kvarnsveden genom Marie Salander på lagets första hörna och minuten senare gjorde Pauline Hammarlund 3–1 till Göteborg.

– Det var tungt att få ett i vårt mål direkt men det kändes som att vi hade momentum, säger Roddar.

Kvarnsveden reducerade på nytt när Tabitha Chawinga, efter en soloprestation, slog in 2–3 i den 77:e minuten. 

Gästande Göteborg tog ledningen efter drygt 20 minuter. Rebecka Blomqvist fick utan större uppvaktning ta ner bollen och kunde därefter skicka in ett lågt inlägg längs marken.

Elin Rubensson satte foten till i straffområdet och tryckte från nära håll in 1–0 för Göteborg.  

Innan den första halvleken var över blev Blomqvist själv målskytt. I den sista minuten utnyttjade anfallaren ett missförstånd mellan målvakten Lina Lundqvist och en hemmaförsvarare och utökade kyligt till 2–0.

– Det är surt, det känns som att det är vi som förlorar på det här. Vi kontrollerar första halvlek och har enormt spelövertag och 2–0 dessutom. Vi ska bara gå ut och stänga matchen, säger Göteborgs Pauline Hammarlund. 


Kvarnsveden-Göteborg 3-3 (0-2) 

0-1 Elin Rubensson (19), 0-2 Rebecka Blomqvist (44), 1-2 Marie Salander (72), 1-3 Pauline Hammarlund (73), 2-3 Tabitha Chawinga (77), 3-3 Lara Ivanusa (91).

Domare: Pernilla Larsson, Trollhättan.
Publik: 343.  

Mer om Damallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".