Samtliga lagledare vid dagens upptaktsträff.
Samtliga lagledare vid dagens upptaktsträff. Foto: Marc Femenia

”Elitserien ser fruktansvärt spännande ut”

Stefan Andersson, Piraterna: "Guld som gäller"
5:28 min

Elitserien i speedway blir extra jämn i år. Minst fem av de åtta lagen har i förhandssnacket tippats bland de möjliga finallagen. 

– Elitserien ser fruktansvärt spännande ut och rolig, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson till Radiosporten.

Samtliga lag på dagens upptaktsträff siktar, enligt egen utsago, på att nå slutspelet som i år är tillbaka i form av kvartsfinal, semifinal och final.

– När jag såg sammanställningen tänkte jag för varje lag som kom upp, hur sjutton ska vi slå dem. Så bra är elitserien, den ser fruktansvärt spännande ut och rolig, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson till Radiosporten.

Rospiggarna är regerande mästare men Piraterna räknas utmana om guldet i år.

– Får vi vara skadefria är det guld som gäller, det finns inget annat. Men det ska mycket till för att det ska bli så, säger Andersson. 

För Vetlanda handlar det om att ladda om efter fjolårets slutspelsmiss – klubbens första någonsin.

– Vi är väldigt nöjda med det lag vi fått ihop. Vi har fått ihop ett lag som rymmer båda toppar och har en otrolig bredd. Vi har en konkurrenssituation om alla platser och det finns juniorer som trycker på underifrån.  Jag tror att vi kommer att vara ett bekymmer för många, säger lagledaren Fredrik Staaf.

Den 9 maj drar elitserien i speedway igång. 

Mer om Speedway

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".