Hedvig Lindahl
Hedvig Lindahl. Foto: Emil Langvad/TT

Hedvig Lindahl skadad – borta i veckor

Pia Sundhage: ”Hon blir borta ett antal veckor”
1:18 min

Det svenska landslaget har drabbats av ett tungt bakslag i uppladdningen inför sommarens EM. Stjärnmålvakten Hedvig Lindahl har skadat sig och blir borta i flera veckor.

– Det är ett finger som har fått sig en törn och hon kommer att vara borta i ett antal veckor, säger Pia Sundhage till Radiosporten.

Det var inför Chelseas cupsemifinal för drygt två veckor sedan när Lindahl skulle träna straffar som en boll studsade i ribban och träffade målvaktens lillfinger.

Enligt landslagsläkaren Houman Ebrahimi träffade bollen så illa att Lindahl bröt fingret.

- Hon har en okomplicerad fraktur i hennes lillfinger. Hon kommer att ha gips i tre till fyra veckor och sedan en kort rehab efter avgipsningen. Vår prognos är att hon kommer att bli helt återställd och från landslagets sida är det ingen fara för hennes deltagande, säger han till fotbollskanalen.se.

Den 17 juli spelar Sverige sin första match i EM, mot Tyskland. Pia Sundhage säger till Radiosporten att hon tror att Hedvig Lindahl är tillbaka då. Men om Lindahl även kan spela träningslandskamperna i början av juni mot USA och Skottland är oklart.

– Vi tror att hon kommer att vara klar till när EM drar igång, bara om hon behåller sin fysik, säger Pia Sundhage.

Hedvig Lindahl själv säger i ett uttalande på förbundets hemsida att hon hoppas på att kunna delta.

– Jag hoppas på bra läkförmåga och att jag ska vara redo att göra jobbet i EM, säger hon.

Lindahls klubblag Chelsea meddelar på sin hemsida att målvakten Carly Telford plockas in på ett korttidskontrakt som ersättare till Hedvig Lindahl.

Bara för ett par dagar sedan blev Hedvig Lindahl världens första målvakt att nomineras till BBC:s pris ”årets spelare”, för sina prestationer i landslaget under Rio-OS och i klubblaget Chelsea.

Mer om Damlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".