Anton Strålman och Victor Hedman spelar tillsammans även i Tampa Bay.
Anton Strålman och Victor Hedman spelar tillsammans även i Tampa Bay. Foto: Jason Behnken

Tre Kronors Anton Strålman: ”Alltid kul att vrida om kniven i Victor Hedman ibland…”

Strålman: "Egentligen ganska lika..."
3:11 min

Stjärnbackarna Anton Strålman och Victor Hedman har blivit ett succépar i NHL-klubben Tampa Bay.
Nu har de en avgörande roll om Tre Kronors VM-äventyr ska sluta med guldglädje i Köln.

De har tillsammans gjort 94 poäng för sitt Tampa Bay Lightning den här NHL-säsongen. 26-årige Hedman står för det mesta av den samlade poängskörden (72 poäng).

– Det har väl funkat ganska bra uppenbarligen. Vi är ganska lika på ett sätt, han är lite giftigare offensivt än vad jag är men vi tänker hockey på ett liknande sätt, säger 30-årige Anton Strålman till Radiosporten, och fortsätter:

– Vårt rörelsemönster är väl liknande också, fortsätter Strålman.

– Vi läser många situationer på samma sätt och när man gör det så vet man vad som kommer hända när han får pucken, utan någon större kommunikation. Det har varit väldigt inspirerande för mig att få spela med en annan svensk back i NHL. Det är första gången jag har haft en riktig partner och det har funkat väldigt bra för oss båda.

Funkar ni bra ihop även utanför isen?
– Nä. Jo, (haha) det gör vi. Vi är lite fotbollsnördar båda två. Han håller på Manchester United och jag är Liverpool-fan. Det är väl en ganska stor schism däremellan. Det är inte så jätteallvarligt, men det är alltid kul att vrida om kniven när man får chansen.

– Matcherna går ju alltid på morgonen där borta (USA) så vi brukar käka frukost i någons rum och kika lite fotboll.

Vad ska man förvänta sig av Sveriges VM-lag?
– Vi har såklart höga förväntningar på oss själva. Man åker ju hit för att vinna så där är väl målsättningen och då ska förväntningarna ställas därefter.

– Sen är det klart att det är många bra lag i turneringen, det gäller att man är superfokuserad och växer in i turneringen ju längre in man kommer. Det gäller att ha en topprestation när det gäller som mest. Det spelar egentligen ingen roll hur man kommer till en kvartsfinal, det enda som spelar roll är vad som händer när man väl är där.

Tre Kronor inleder VM med att möta Ryssland på fredagseftermiddagen (nedsläpp 16.15). Radiosporten direktsänder samtliga av Sveriges VM-matcher.

Relaterat

Mer om Ishockey-VM 2017

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".