SM-final på studenternas.
SM-final på studenternas. Foto: Claudio Bresciani / TT

Bandyfinalerna tillbaka på Studenternas

Stig Bertilsson, ordförande bandyförbundet: ”Ekonomi inte en avgörande faktor”
0:49 min

SM-finalen i bandy flyttar tillbaka till Uppsala och Studenternas IP till nästa säsong.

Under måndagsförmiddagen offentliggjorde Svenska bandyförbundet de kommande årens finalarena. Som Radiosporten tidigare kunnat avslöjat kommer finalerna nästa år att spelas utomhus igen på Studenternas IP, precis som åren 1991-2012.

Beslutet togs av bandyförbundets styrelse i fredags. Men ekonomin är inte en avgörande faktor till beslutet, enligt förbundet.

– Ekonomin är jämförbar. Det är samma ekonomi för förbundet som vi hade haft i Stockholm under de här åren. Det är ingen skillnad egentligen och det har inte varit den bärande faktorn, säger bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson.

Uppgörelsen med Uppsala kommun löper över flera år, enligt Radiosportens källor. Kommunen är glad att SM-finalerna är tillbaka i Uppsala.

– Vi har saknar bandyfinalen och är jätteglada att de vill återvända till oss, säger kommunstyrelsen ordförande Marlene Burwick.

Den senaste SM-finalen som spelades på Studenternas i Uppsala var 2012. Sedan dess har bandyfinalerna spelats i Stockholm.

Tidernas publikrekord är från 2013 då 38 474 åskådare såg Hammarby besegra Sandviken i Friends Arena.

Mer om Bandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".