Ludvig Håkanson under EM-kvalet i september i fjol.
Ludvig Håkanson under EM-kvalet i september i fjol. Foto: TT

Håkanson ställer inte upp i NBA-draften

Ludvig Håkanson: "Tror inte jag blivit draftad i år"
1:02 min

Ludvig Håkanson drog sig ur NBA-draften i fjol. I år har 21-åringen valt att inte anmäla sig till sommarens dragning.

– Jag pratade med agenten om det och man kan ju bara var med en gång och mitt sista år är nästa år. Så vi valde att vänta och sen får vi se vad som händer nästa år, säger Ludvig Håkanson till Radiosporten.

Ludvig Håkanson var anmäld till NBA-draften i fjol men valde en dryg månad innan dragningen att dra sig ur. Nästa år är sista chansen för 21-åringen att bli draftad.

– Jag tror inte att jag hade blivit draftad i år, det finns kanske ingen chans att jag blir det nästa år heller men vi valde i alla fall att vänta. Jag har haft det lite upp och ner den här säsongen och hoppas på en bättre säsong nästa år, säger han.

Trots det är drömmen NBA i framtiden.

– Drömmen är det så klart men sen hur realistisk den är vet jag inte. Det är extremt svårt att komma dit men helt klart är det drömmen.

Den här säsongen har han varit utlånad från Barcelona till spanska ligakonkurrenten Fuenlabrada men var han spelar nästa säsong vet han inte än.

– Barcelona får ta tillbaka mig om de vill men annars har jag ett år kvar med Fuenlabrada.

Var vill du helst spela? 

– Drömmen har alltid varit Barcelona, de tog hit mig för sex år sen och det är de jag haft kontrakt med.

Mer om Basket

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".