Marija Banusic har öppnat strålande den här säsongen.
Marija Banusic har öppnat strålande den här säsongen. Foto: TT

Positivt besked för Marija Banusic

Kim Björkegren, tränare Linköping: "Inget är sönder"
0:31 min

Linköpings skyttedrottning Marija Banusic utgick fotskadad i söndagens match mot Kristianstad. Men efter undersökning kommer nu ett positivt besked.

–  Det är inget som är sönder, troligtvis handlar det om en kraftig stukning, säger tränare Kim Björkegren till Radiosporten.

Marija Banusic gav Linköping ledningen redan efter fyra minuter i söndagens match mot Kristianstad. Men i samma situation krockade hon med målvakten och tvingades bryta matchen med en fotskada.

Men någon allvarligare skada handlar det inte om.

– Jag vet att ingenting är sönder, så det är positivt. Troligtvis handlar det om en kraftigare stukning, säger tränaren Kim Björkegren till Radiosporten.

Linköping spelar sin nästa match på måndag men om lagets skyttedrottning finns med redan då är fortfarande oklart.

– Hon har varit på sjukhuset och inget är som sagt trasigt men någon tidsprognos har jag inte koll på än. Ska jag säga något så är jag väl 50/50, det kommer att bli på gränsen. Jag gör ju bara en amatörmässig bedömning men helt utesluten är hon inte, säger Björkegren.

Mer om Damallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".