Oliver Ekman Larsson.
Oliver Ekman Larsson. Foto: Claudio Bresciani/TT

Oliver Ekman Larsson: ”Inte godkänt”

Oliver Ekman Larsson: "Inte godkänt"
3:16 min

Tre Kronor föll i går mot USA med uddamålet. Det betyder att det svenska laget förlorat två av tre matcher i ishockey-VM.

– Tuff inledning men det visste vi om. Det är inte godkänt, absolut inte. Vi hade hoppats ha lite mer poäng i det här läget men vi vet om att det är en lång turnering och många matcher kvar. Vägen mot toppen blir kanske lite tuffare men det kan vara skönt att slå ur underläge, säger Oliver Ekman Larsson till Radiosporten.

Förlusten i premiären mot Ryssland följdes upp med vinst mot Tyskland. Men i går föll man på nytt när USA vände och vann mot Tre Kronor.

– Känns surt med tanke på att det var en så viktig match, säger Ekman Larsson.

Skulle laget sluta fyra i gruppen väntar troligtvis Kanada, som imponerat i inledningen av VM, i slutspelet.

– Det hade jag inte haft något emot. Alla lag är så pass bra att du måste vara på topp, det har vi sett mot ryssarna och mot USA. Tullar du på smågrejor blir det tufft, men Kanada är inte alls omöjliga att slå.

Publiktrycket har varit stort och efter segern mot Tyskland hyllades det svenska laget av fansen som sjön nationalsången a capalla.

– Fantastiskt, jätteroligt att få spela inför 18 000 fans även om det inte bara är svenska fans. Det är en upplevelse man har med sig hela karriären och hela livet.

Relaterat

Mer om Ishockey

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".