Roger Federer har vunnit gräsklassikern sju gånger.
Roger Federer har vunnit gräsklassikern sju gånger. Foto: Ted S. Warren

Federer drar sig ur Franska mästerskapen

Förra året satte en skada stopp. Den här gången står Roger Federer över Franska mästerskapen för att förlänga karriären.

”Jag ska försöka spela på touren i flera år till”, skriver 35-åringen på sin webbplats.

Roger Federer lämnar återbud till Franska mästerskapen i tennis.

Den 35-årige schweizaren vann sin 18:e grand slam-titel när han besegrade Rafael Nadal i finalen i Australian Open i början av året. Sedan dess har han spelat sparsamt. Han vann storturneringarna i Indian Wells och Miami men har inte spelat på grus.

”Det känns som att det är bäst att stå över grussäsongen och i stället fokusera på gräs- och hardcourt-säsongerna. Starten på året har varit magisk men jag måste inse att nyckeln på lång sikt är att ransonera mitt spel”, skriver Federer på sin webbplats.

Den nuvarande världsfemman vann titeln i Paris 2009, då han besegrade Robin Söderling i finalen. Nästa försök i Franska mästerskapen får vänta till nästa år.

”Jag kommer att sakna de franska fansen och jag ser fram emot att se dem på Roland Garros nästa år”, skriver han.

Nästa stora uppgift för Federer blir Wimbledon, som inleds den 3 juli. Schweizaren har vunnit gräsklassikern sju gånger.

Mer om Tennis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".