Foto: TT
Foto: Mikael Fritzon/TT

Fansen om matchfixnings-försöket: Luften går ur

Fansen om matchfixningsförsöket: "Det är sorgligt"
1:53 min

IFK Göteborgs-fansen hade laddat inför kvällens stormatch mot AIK. Men i och med matchfixningshändelsen så ställdes matchen in.

– Det är ju sorgligt helt enkelt. Det är ordet jag kommer att tänka på, säger supportern Stefan Eriksson till P4 Göteborg.

Stefan Eriksson är en av alla dom tusentals IFK Göteborgs-supportrar som planerade att se kvällens stormöte i allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK. Nu får han göra annat istället. Men han är övertygad om att Svenska Fotbollförbundets agerande så här långt varit det rätta.

– Ja det får man utgå ifrån. Det tror jag. Även om man tagit ledigt från jobbet och så. Men det finns dom som har det värre, AIK:arna till exempel som bokat hotell och så där.

Hur tänker du kring att spelare på hög nivå tar emot pengar och utsätts för hot?

– Det är bedrövligt.

Hur påverkas ditt förtroende för svensk fotboll?

– Det påverkas nog inte. Möjligen positivt i så fall när man reagerar kraftfullt.

Vad säger du om AIK-spelaren som slog larm?

– Det är starkt. Det ska han ha cred för.

Även AIK-fansen tycker det är en sorglig dag för fotbollen.

– Luften går ur när det händer sådana här saker. Man börjar undrar om det hänt fler gånger och hur många matcher har avgjorts på det här sättet. För vi lägger ner extremt mycket tid och kärlek på det här, säger Juho Bah, ordförande i Allmänna supporterklubben.

Mer om Allsvenskan - herr

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".