Jonas Jerebko gör sitt sjätte år i USA.
Jonas Jerebko gör sitt sjätte år i USA. Foto: David Zalubowski

Jerebko om framtiden: ”Vet att det är business”

4:41 min

Jonas Jerebko är första svensk att nå semifinal i NBA-slutspelet. Men 30-åringen sitter på ett utgående kontrakt med Boston och framtiden är därmed oviss.

– Jag vet att det finns möjligheter, jag gillar Boston men vet också att det är business, säger Jonas Jerebko till Radiosporten.

Jonas Jerebko gör sitt sjätte år i NBA och har förutom spel i Boston också hunnit med en sejour i Detroit. var han spelar kommande säsong är dock oklart eftersom hans kontrakt med Boston går ut efter den här säsongen.

30-åringen har lämnat sin lägenhet och familjen har flyttat tillbaka till Detroit.

– Just nu bor jag på hotell. Det suger att vara ifrån min dotter och Johanna. Men jag försöker spendera mycket tid i hallen och koncentrerar mig på basket för att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt, säger han.

Boston ligger under med 0–2 i matcher mot Cleveland och redan på tisdag kan säsongen vara över. I så fall väntar semester för den historiske NBA-svensken.

– Min plan är att bara ta det lugnt och umgås med familj till och med den 1 juli då free agency  drar igång. Då hoppas jag skriva nytt kontrakt och börja träna inför nästa säsong.

Vad är av vikt när du skriver kontrakt med en klubb?

– Coachen är viktig men också kemin i laget men framför allt coachen som man vill ska tro på en. Man vill ha en stor roll i laget.

Hur ser ditt drömscenario ut nu?

– Att vinna NBA och ta en lång semester.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista