Johan Kristoffersson vann samtliga tre heat i dag.
Johan Kristoffersson vann samtliga tre heat i dag. Foto: Tony Welam/TT

STCC-trippel för Johan Kristoffersson

2:17 min

Johan Kristoffersson utklassade allt motstånd i säsongens andra deltävling i STCC. Han var snabbast i kvalet och vann samtliga tre heat i finska Alastro.

– Det känns helt fantastiskt. Det var mycket som var nytt inför helgen. Jag hade inte kört bilen så mycket innan och det var en ny bana som jag aldrig hade varit på tidigare. Men redan på den första tävlingen så kändes bilen väldigt bra, säger Kristoffersson som tackar sitt team.

– De har ju kört ett race tidigare i år med bilarna och hade erfarenhet. Det är bara att tacka de andra i teamet som har fixat till bilen. Det var som att komma till en dukat bord.

Kristoffersson inledde med en överlägsen seger och vann till slut tämligen enkelt även i det andra racet efter en jämn start med teamkamraten Fredrik Ekblom.

Kristoffersson var till slut den starkare av de två och vann, tio sekunder före Ekblom. Den sista pallplatsen tog Robert Dahlgren som vann dubbelt i STCC-premiären.

Även i det tredje heatet gick Kristoffersson upp i täten direkt, tog ledningen och höll sedan undan hela vägen in i mål. Fredrik Blomstedt, som fick stopp i heat två, slutade tvåa och Fredrik Blomstedt tog en ny pallplats när han avslutade dagen med en tredjeplats.

Totat leder Ekblom på 111 poäng och tvåa, med 106 poäng, ligger Dahlgren. Kristoffersson ligger trea med 78 poäng.

Nästa deltävling i STCC körs den 17 juni på Solvalla. Innan dess väntar nästa deltävling i rallycross-VM för Kristoffersson.

– Det är rallycrossen som är huvudfokus och att försöka vara med och utmana om titeln i år. Jag tycker att körningen i STCC gör mig till en mer komplett rallycross-förare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista