Östersund firar sitt 2-0-mål
Östersund firar sitt 2-0-mål Foto: Robert Henriksson/TT

Östersund nära sätta skrattet i halsen

2:58 min

Som väntat styrde hemmalaget matchen och ledningen med 2-0 kändes säker - mot ett Kalmar som inte gjort mål på tre bortamatcher.

Men en frispark från Romario sent i andra halvlek, upp mot krysset, ribba in, skakade om hemmalaget. Men ett krisande Kalmar, som med Romarios frisparksmål gjorde sitt första mål efter sju mållösa halvlekar på bortaplan, fick aldrig in en kvittering och matchen slutade 2-1 till Östersund. Fullt rättvist. Kalmar har nu förlorat sju av de inledande 10 matcherna. 

– Vi borde satt fler mål och sluppit det sista, men när vi väl försvarade så fungerade det bra, säger Östersunds lagkapten Brwa Nouri.

Östersund placerar sig med segern på övre halvan och mycket från matchen var positivt ur rödsvartrandig synvinkel. 

1-0 gjorde Alhaji Gero när han stötte in en retur och själv följde efter bollen med sådan kraft att han gjorde hål på målnätet han landade i. Det ledde till ett litet annorlunda avbrott i matchen där funktionärer fick knåpa ihop nätmaskorna.

Det avbrottet fick sedan sin uppföljare i andra halvlek. Då blev Gero fälld, en solklar straff inför en solbadande publik (17 grader varmt), men domarteamet konfererade under en lång stund innan straffen till slut gavs.

– Jag tänkte ingenting när jag fick stå och vänta på att straffen skulle dömas. Jag hörde bara Kalmarspelarna säga att straffen skulle dömas bort av linjedomaren, säger Nouri till Radiosporten. 

Straffen satte han sedan själv. Han fintade ner målvakten och la bollen mitt i mål innan han firade med leende lagkamrater.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista