William Nylander
William Nylander under VM i Köln. Foto: AFP/TT

Jönsson: Vi upplever Nylanders stora genombrott

1:26 min

William Nylander satte 3-1-målet mot Finland och har nu gjort sju mål i VM. Han leder skytteligan och får beröm av Radiosportens expert Jörgen Jönsson.

– Jag tror säkert att vi upplever hans stora genombrott. Jag kan inte se något annat än att alla säger så. Han har haft en fantastisk säsong borta i Toronto och nu kommer han hem och visar att han har utvecklats till en fenomenalt duktig offensiv spelare.

Tycker du att William är en lika stark lysande stjärna som Peter Forsberg och Mats Sundin var när de slog igenom?

– Ja, offensivt. Men den totala bilden kanske inte är lika stark. Det fattas en del kraft i defensiven, även om han hjälper till. Sundin var en kille som ägde hela isen, likaså Forsberg. Där är inte William Nylander riktigt. Men offensivt gör han lika mycket irrationellt och utdelningsmässigt som de killarna gjorde vid den här åldern.

Nylander blir glad när han får höra om jämförelsen med Forsberg och Sundin men anser själv att han inte kan mäta sig med dem.

– Det är ganska mäktigt att höra. Det är sådana legender. Det går inte att jämföra sig med dem. Men det är ändå coolt att höra, säger 21-åringen till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista