Assa Abloy etapptvåa

Det gick i rekordfart över Atlanten i den sjunde etappen av Ocean race. Och allra snabbast var totalledande Illbruck.Tvåa blev svenska Assa Abloy, som befäste sin andraplats sammanlagt.
Assa Abloy, med svenskarna Magnus Olsson och Klas Nylöf ombord, anlände till La Rochelle vid den franska Atlantkusten klockan 18.39 på torsdagskvällen. Knappt tre timmar bakom tyska Illbruck efter elva dygns segling. – Det blir svårare och svårare att komma ikapp Illbruck. Nu skiljer det åtta poäng. Vi kan ta 16 till om vi vinner de två sista etapperna, men ska vi vinna så måste Illbruck segla dåligt också, sade Olsson till TT. Men det finns inga tecken till. Illbruck har hela tiden var favorit i Ocean Race. Med 49 poäng och fyra etappsegrar är det sannolikt att Illbruck säkrar totalsegern vid ankomsten till Göteborg, där åttonde etappen har målgång omkring 6 juni.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".