Skoog klar för VM
Foto: Jessica Gow/TT

Skoog klar för VM – efter superhopp

Sofie Skoog: "Så himla lycklig"
2:33 min

Höjdhopperskan Sofie Skoog tangerade sitt personliga rekord och blev klar för friidrotts-VM i London när hon klarade VM-kvalgränsen 1,94 på första försöket.

Höjden var en en tangering av personbästat och dessutom klarad kvalgräns till VM i London i augusti. Tidigare i år har hon inte hoppat högre än 1,87, så känslosvallet som följde när hon såg att ribban låg kvar var förståeligt.

– Jag är så himla lycklig nu. Det är mitt absolut bästa hopp i dag, inte bara högsta utan verkligen bästa, säger Sofie Skoog till Radiosporten.

London calling, London calling, hör du det?

– Jag ska svara.

Efter att Skoog klarat av 1,90, med vad som var ett dåligt hopp enligt henne själv, kände hon att mer fanns att ge.

– Det var spännande bra! Det var skönt för mig att göra en bra tävling, för på träning har jag vetat länge att jag har de här höjderna. Nu ska jag träna ner mig och sen hitta en ny formtopp till VM, säger Skoog. 

Även för Lovisa Lindh var det en härlig dag i huvudstaden.

– En grymt bra start på säsongen, säger hon efter andraplatsen på Stadion.

Diamond League-galan i Stockholm var regisserad för att Lovisa Lindh skulle kunna ordna det perfekta slutet med ett svenskt rekord i den sista grenen.

Det var nära, men räckte inte riktigt hela vägen.

Lindh blev tvåa på 1.59,41 - 21 hundradelar långsammare än Abeba Aregawis rekordtid och 18 hundradelar sämre än personbästat från Bislett i torsdags. Vinnare på Stockholms stadion blev Francine Niyonsaba, Burundi, som tog silver i OS och nu vann på 1.59,11.

Mer om Friidrott

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".