Östersunds EL-äventyr fortsätter – slog ut Fola Esch

2:59 min

Östersunds Europa League-äventyr fortsätter. Efter 2-1-segern borta mot Fola Esch är svensklaget vidare till playoff.

– Jävligt skönt, säger Östersunds Tom Pettersson.

Östersund vann första kvalmötet med 1-0 på hemmaplan – nu möttes lagen i Luxemburg för ett avgörandet i den tredje omgången.

Det var hemmalaget som tryckte på i inledningen av matchen med ett högt frenetiskt tempo – där Fola Esch under den första halvleken skapade tre riktigt farliga chanser. Närmast var försvararen Tom Laterza när han via en klack nästan lurade Östersunds-målvakten Aly Keita. 

Men Östersund lyckades hålla 0-0 till pausvilan.

– De startade starkt men red ut stormen och kunde komma in i matchen även om jag i halvtid kände att vi kunda vara ännu mer aggressiva, säger tränaren Graham Potter.

I den 53:e matchminuten skulle hemmalagets forcering ge utdelning. Mittfältaren Stefano Bensi nickade in ledningen för hemmalaget.

Men bara fem minuter senare svarade Östersund – då Gabriel Somi chippade in 1-1. 

Det skulle även bli 2-1 till Östersund då Tom Pettersson lyckades nicka in ledningen för bortalaget.

– Jävligt skönt, jag visste var jag skulle attackera. Det blev bra, det är inte alltid den sitter där man vill men den här gången gjorde den det, säger Pettersson.

Vid det här läget behövde Fola Esch göra tre mål för att ta sig vidare till Europa League-playoff – något de inte lyckades med. 

Östersund Europa League-äventyr fortsätter efter vinst med sammanlagt 3-1.

– En tuff och jobbig match. De är mycket bättre än oss första halvlek. Vi kommer ut som ett nytt lag och lyckas vinna matchen, säger Gabriel Somi.