Neymar spelar i PSG kommande säsong.
Neymar spelar i PSG kommande säsong. Foto: Mike Ehrmann

Bekräftat: Neymar klar för PSG

Neymar blir världens dyraste fotbollsspelare. Paris Saint-Germain bekräftar att brassestjärnan har skrivit på ett femårskontrakt.

– PSG:s ambitioner lockade mig, säger Neymar.

PSG betalade utköpsklausulen på 2,13 miljarder kronor på torsdagskvällen. Klubben bekräftade senare att 25-åringen skrivit på ett kontrakt på fem år, värt runt 300 miljoner kronor per år enligt medieuppgifter.

I ett första uttalande säger Neymar:

”Jag är extremt glad över att gå till Paris Saint-Germain. Sedan jag kom till Europa har klubben alltid varit en av den mest konkurrenskraftiga och ambitiösa. Och den största utmaningen, vad som motiverade mig mest, var att hjälpa mina lagkamrater att erövra de titlar som fansen vill ha”, säger han på klubbens webbplats.

”Paris Saint-Germains ambitioner lockade mig till klubben, utöver passionen och energin jag känner. Jag har spelat fyra säsonger i Europa och jag känner mig redo för den här utmaningen. Från och med i dag kommer jag att göra allt för att hjälpa mina nya lagkamrater, öppna nya dörrar för min klubb och för att göra klubbens miljoner följare världen över lyckliga”, fortsätter han.

Barcelona värvade Neymar 2013 från brasilianska Santos och han har bildat en fruktad anfallstrio med Lionel Messi och Luis Suárez. Han har gjort totalt 105 mål för klubben, blivit Champions League-mästare och vunnit spanska ligan två gånger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".