Jebali fixade poäng för Elfsborg

0:48 min

Örebro och Elfsborg delade på poängen efter 2-2 på Behrn Arena. Anfallaren Issam Jebali blev till sist poängräddare med två mål i andra halvlek för Boråslaget.

– Lite besviken att vi inte har tar tre poäng, säger Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund.

Och efter två oavgjorda matcher i Göteborg mot Blåvitt och Häcken kom tredje raka krysset för Örebro när laget var tillbaka på närkeslättens konstgräs.

Örebro tappade förvisso ledningen på slutet mot Elfsborg men fortsätter att plocka poäng och har nu bara förlorat en match av de senaste nio, borta mot Hammarby. Men poängen var framförallt efterlängtad i Elfsborg som inför mötet hade åkt på två raka förluster i allsvenskan.

Örebro började optimistiskt. Redan efter ett par minuter drev anfallaren Kennedy Igboananike ut på kanten och fyrade av ett lurigt skott som träffade kryssribban, returen sköt mittfältaren Johan Mårtensson utanför målramen. Men Mårtensson hittade lite senare rätt när han gjorde matchens första mål efter nio minuter då han fick tillbaka bollen i straffområdet och placerade in den förbi målvakten Kevin Stuhr Ellegard.

Johan Mårtensson som inför säsongen kom till Örebro från Helsingborg är inte känd för att vara någon målskytt. Men detta var Mårtenssons andra mål i årets allsvenska och det tredje i landets högsta serie. Det första kom redan 2008, för Gais mot Hammarby på Söderstadion.

Efter Mårtenssons fullträff utbröt rena straffdramat på Behrn Arena.

I den 19:e minuten ville hemmaspelarna ha straff när bollen tog på armen på Elfsborgs Simon Lundevall, men domaren Andreas Ekberg blåste inte den gången.

Precis före pausvilan dömde dock Ekberg straff efter att Elfsborgs Joakim Nilsson stoppat bollen med handen. Anfallaren Nahir Besara satte den sedan säkert i ena hörnet.

Tidigt i den andra halvleken var det Elfsborgs tur att få straff efter att Simon Lundevall gick omkull i en duell med Michael Omoh. Även Issam Jebali satte bollen kyligt i mål från straffpunkten.

Efter en timme föll Michael Omoh i straffområdet efter att ha utmanat sin försvarare - och hemmapubliken ville ha straff. Omoh låg kvar en stund men domaren friade.

Efter 81 minuter kvitterade istället Issam Jebali, då han tryckte av precis innanför straffområdet.