Usain Bolt till Radiosporten: ”Konstigt sätt att avsluta på”

2:05 min

Radiosporten träffade en ganska glad Usain Bolt efter att han missat VM-guldet i sin sista individuella start. Fansens hyllningar fick honom att för en stund glömma den resultatmässiga besvikelsen.

– Konstigt sätt att avsluta det på. Det känns inte som jag förlorat, sättet som fansen stöttar mig, det är en härlig känsla. Jag är besviken på hur loppet gick, men jag gjorde mitt bästa, säger Bolt.

Han har en förklaring till varför han bara blev trea. Den dåliga starten. Bolt hade sämst reaktionstid av alla i finalen på 100 meter.

– Det var den värsta starten jag haft i tävlingssammanhang. Mina starter har inte fungerat här, säger Bolt och fortsätter:

– Jag satte mer press på mig själv för jag visste att jag behövde vara med i loppet tidigt för att kunna ha chansen att vinna. Nu finns jag värsta tänkbara start.

Bolt trodde ändå han hade guldchans då han tog in meter för meter på löparna framför honom. Till slut var han framme vid mållinjen nästan jämsides med Christian Coleman och Justin Gatlin.

– När jag kom till mållinjen tittade jag åt sidan och såg Justin, då tänkte jag att det kommer bli hårt.  

Gatlin vann på 9,92. Coleman tvåa på 9,94 och Bolt trea på 9,95. Justin Gatlin buades ut av publiken då han stängts av två gånger för dopning. Men Bolt gick fram och gratulerade den 35-årige amerikanen.

– Jag gratulerade till honom och sa att han förtjänade det. Jag respekterar honom som idrottare.

Hur seriöst är ditt snack om en fotbollskarriär?

– Vi får se vad som händer. Nu ska jag bara ta mig igenom det här mästerskapet och ha så kul som möjligt.

När Radiosporten pratar med vinnaren Justin Gatlin visar det sig att han slagit vad med Bolt om att han kommer återvända till tävlingsbanorna. 

– Han kommer ta ett sabbatsår. Han kommer sakna tävlandet så mycket att han kommer tillbaka. Jag har slagit vad hundra dollar. Så förhoppningsvis vinner jag de pengarna, säger Gatlin och skrattar.

Själv siktar han på att tävla även i OS i Tokyo 2020. Då som 38-åring. 

– Förhoppningsvis tar jag mig dit. Men jag tar det år för år. 

Lyssna i intervjun nedan om hur han ser på buandet