Paulinho matchhjälte – efter dramatiska slutminuter

2:43 min

Det blev dramatiska slutminuter när Häcken besegrade Hammarby med 2–1. Stor matchhjälte blev Paulinho som i den femte tilläggsminuten sköt segern till bortalaget.

– Extra skönt att åka härifrån med tre poäng efter allt, säger Häckens Peter Abrahamsson till Radiosporten.

Matchen tände till rejält med minuten kvar av ordinarie tid. Häcken var i ledning med 1–0 och på väg mot seger när en omdiskuterad situation öppnade för Hammarby och 1–1.

Häcken spelade ut bollen på grund av skada men Hammarby valde att kasta bollen till egen spelare utan att spela tillbaka bollen till en Häckenspelare. I stället gick man till anfall och från nära håll kunde Arnór Smárason slå in kvitteringen.

– Jag visar tydligt att jag spelar ut bollen för att en spelare är skadad och då är det kutym att man skickar tillbaka bollen men det gör inte Hammarby, säger Häckens målvakt Peter Abrahamsson till Radiosporten.

Målskytten Smárason är inte av samma uppfattning.

– En av deras spelare få kramp och hade det varit någon av oss som skadat honom hade det varit en annan situation. Vi väljer att spela vidare och de har många spelare bakom bollen, säger han.

Men Häcken reste sig och fick till slut sista ordet. I den femte tilläggsminuten blev Paulinho stor hjälte när han drog en frispark direkt i mål och fastställde slutresultatet 2–1.

– Att vi gör ledningsmålet där i slutet är otroligt skönt, lite karma på det också, säger Abrahamsson.

– Extra skönt att åka härifrån med tre poäng efter allt.

Det betyder att Hammarby har inkasserat säsongens första förlust på hemmaplan.

– Vi är besvikna, vi ville mer. Vi har varit jättebra på hemmaplan och jag tycker att vi trycker på bra i slutet men förlorar ändå i dag, säger Smárason. 

Häcken inledde målskyttet efter 58 minuter genom mittbacken Juhani Ojala som nickade in 1–0 på hörna. Bollen gick via stolpen och hemmamålvakten innan den letade sig över mållinjen. 

I en uddlös första halvlek hade Hammarby det bästa läget att ta ledningen. En hörna från vänster nådde Mats Solheim som fick bra träff med pannan med Peter Abrahamsson var blixtsnabb och fick upp en hand på den välplacerade nicken.

Häcken ägde en del boll men det var Hammarby som hotade mest och då framför allt på fasta situationer.